Παρένθετη Μητέρα

Ακόμη και σήμερα η παρένθετη μητρότητα αποτελεί για πολλούς ένα θέμα ταμπού, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελεί τον μοναδικό τρόπο απόκτησης ενός βιολογικού παιδιού για πολλά ζευγάρια.

 

Στη χώρα μας σχεδόν όλα τα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δίνουν αυτή τη δυνατότητα στα ζευγάρια. Αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί επίδοξοι γονείς έρχονται και από το εξωτερικό για να αποκτήσουν ένα παιδί με αυτό τον τρόπο.

Η διαδικασία

Για να μπορέσει ένα ζευγάρι να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει η γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. νεφρών, καρδιάς, γεννητικών οργάνων) που δεν της επιτρέπει να κυοφορήσει ένα παιδί είτε με φυσιολογική σύλληψη είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση. 

ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ

Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης 

Αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το πρόβλημα υγείας, συνεργάτης μας που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους ζητήματα σε ό,τι αφορά το νομικό πλαίσιο, μπορεί να αναλάβει την νομική επικύρωση ώστε να αρχίσει η διαδικασία.

Στην Ελλάδα το δικαίωμα αναπαραγωγής έχει κατοχυρωθεί στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο καθένας έχει το δικαίωμα να αποκτήσει απογόνους σύμφωνα με τις επιθυμίες του ως στοιχείο ανάπτυξης της προσωπικότητάς του.

Στο κέντρο μας είμαστε πλάι σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας

Το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας είναι πολύ αυστηρό για το ζευγάρι ή τον μόνο γονέα που θέλει να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης. Πρέπει να γνωρίζετε πως δεν αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο στην παρένθετη μητέρα να διεκδικήσει το παιδί που κυοφορούσε.
Από την στιγμή της γέννησης του παιδιού, δηλώνεται στο Ληξιαρχείο, ως μητέρα του η βιολογική και όχι η παρένθετη. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση της υιοθεσίας όπου στα έγγραφα αναγράφεται το όνομα της βιολογικής μητέρας το οποίο αλλάζει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ακόμη και δεν έχετε βρει την κατάλληλη γυναίκα που θα κυοφορήσει το παιδί, μπορούμε να αναλάβουμε να την αναζητήσουμε εμείς για εσάς.

4 Απλά Βήματα

Εφόσον εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου ακολουθεί η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τα ωάρια της βιολογικής μητέρας γονιμοποιύνται από τα σπερματοζωάρια και στη συνέχεια τα έμβρυα μεταφέρονται στη μήτρα της παρένθετης.

Η παρένθετη μητέρα παρακολουθείται κανονικά από τον γιατρό σε όλη τη διάρκεια της κύησης, παρουσία του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τον νόμο δεν ορίζεται κάποια αμοιβή για την παρένθετη, τα ιατρικά έξοδα και τα έξοδα διατροφής της καλύπτονται από το ζευγάρι.

Στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης η προετομασία για την εμβρομεταφορά από την στιγμή που έχουν υπογραφεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα κυμαίνεται από 20-30 ημέρες. Στόχος είναι όλη η διαδικασία να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα για το ζευγάρι, δείχνοντας παράλληλα την απαραίτητη φροντίδα στην παρένθετη μητέρα.

Η ομάδα μας διαθέτει τμήμα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης των ζευγαριών ώστε να λάβετε όλη την βοήθεια που χρειάζεστε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να κρατήσετε στα χέρια σας ένα υγιές μωρό.

Νικόλαος Γεωργογιάννης

Μαιευτήρας Γυναικολόγος – Ιατρός Αναπαραγωγής

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τόπος γέννησης : Πειραιάς.
Τόπος καταγωγής: Μάνη Λακωνίας.
Τόπος κατοικίας: Πειραιάς.
Διεύθυνση Ιατρείου: Τσαμαδού & Πραξιτέλους 121, Πειραιάς, 18535, Πειραιάς
Τηλέφωνο ιατρείου :2104190301
Κινητό τηλέφωνο: 6932560070
E-mail: ngeorgog@yahoo.gr

Αν ενδιαφέρεστε να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τον κύριο Γεωργογιάννη παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Αφήστε μας το Όνομα, Επώνυμο, το Tηλέφωνο και το Email σας.

Εκπόσωπος από την ομάδα του κυρίου Γεωργογιάννη θα επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό μαζί σας.

1 + 2 =