ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ

Θέλω να Συλλάβω

‘Ολα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να νιώσεις σίγουρη για την απόφασή σου, θα τα βρεις εδώ!

Προσπαθούμε αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα

Ένα ζευγάρι θεωρείται υπογόνιμο όταν δεν έχει καταφέρει να συλλάβει μετά από διάστημα 12 μηνών συστηματικών προσπαθειών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει δραστικά την γονιμότητα είναι η ηλικία της γυναίκας, με αποτέλεσμα μετά τα 35 έτη, το διάστημα να μειώνεται στους 6 μήνες.

Να τονίσουμε πως τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της υπογονιμότητας αυξάνεται, είτε λόγω διατροφικών συνηθειών, είτε κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, ακόμα και εξαιτίας του τρόπου ζωής. Η υπογονιμότητα χωρίζεται σε δυο κατηγορίες. Την πρωτοπαθή όπου δεν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη στο παρελθόν και την δευτεροπαθή που υπήρξε σύλληψη στο παρελθόν, ακόμη κι αν δεν ολοκληρώθηκε η εγκυμοσύνη.

 important note

Αξίζει να αναφέρουμε πως ένα σημαντικό ποσοστό ζευγαριών – που αγγίζει το 25% – δεν καταφέρνουν να τεκνοποιήσουν μέσα σε ένα χρόνο. Από αυτά το 15% θα αναζητήσει την βοήθεια ειδικού.

FEMALE INFERTILITY

Γυναικείας αιτιολογίας υπογονιμότητα

 εντοπίζεται περίπου στο 50% των περιστατικών, μόνη της ή σε συνδυασμό με ανδρική.

Υπάρχουν αρκέτες αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας όπως:

 

Διαταραχές Ωοθηλακιορρηξίας

Αποτελούν ανωμαλίες εξαιτίας των οποίων η ωορρηξία δεν πραγματοποιείται, ή πραγματοποιείται σε αραιά διαστήματα.  Συναντώνται σε υπογόνιμες γυναίκες σε ποσοστό 15-25%. 

Ποιότητα Ωαρίων

Η ποιότητα του ωαρίου αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να γονιμοποιηθεί φυσιολογικά και στη συνέχεια να σχηματίσει ένα υγιές έμβρυο, το οποίο θα οδηγήσει στη γέννηση ενός υγιούς παιδιού. 

Παθήσεις Τραχήλου Μήτρας

Η πρώιμη διάγνωση των παθήσεων του τραχήλου είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Καθοριστικός παράγοντας είναι η τακτική εξέταση από τον γυναικολόγο. 

Ορμονικές Διαταραχές

Εμφανίζονται όταν στο αίμα κυκλοφορεί πολύ μεγαλη ή πολύ μιρκή ποσότητα ορμόνης. Αν αναλογιστούμε τον σημαντικό ρόλο των ορμονών στο σώμα, μπορούμε να καταλάβουμε πως ακόμη και η παραμικρή διαταρχή προκαλεί παρενέργειες.

Ηλικία

Η ηλικία της γυναίκας αποτελεί παράγοντα υπογονιμότητας. Μέχρι το 30ο έτος η πιθανότητα σύλληψης μιας γυναίκας, που έχει τακτικές επαφές με το σύντροφό της, είναι περίπου 25% ανά κύκλο προσπάθειας. Μετά τα 35 η πιθανότητα μειώνεται στο 18%, ενώ μετά τα 40είναι κάτω από 10%.

Ενδομητρίωση

Πρόκειται για μια καλοήθη πάθηση που πλήττει κυρίως γυναίκες από 20 έως 35 ετών. Επηρεάζει την γονιμότητα και την ποιότητα ζωής της γυναίκας. Οι πλειοψηφία των γυναικών δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν, καθώς η πάθηση δεν εμφανίζει πάντα συμπτώματα.

Φλεγμονές στις Σάλπιγγες ή την Μήτρα

Τέτοιου είδους φλεγμονές μπορεί να αποτελέσουν αιτία υπογονιμότητας. Όταν αντιμετωπιστούν έγκαιρα (οξεία φάση) με τη βοήθεια κατάλληλης θεραπείας μπορεί να δωθεί λύση. Αν όως γίνουν χρόνιες η θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή είναι δύσκολη.

Σύνδρομο πολυκυστικών Ωοθηκών

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια συνήθης πάθηση των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας. Ουσιαστικά επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι ωοθήκες. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία τους περιορίζει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Λοιμώξεις από Μικροοργανισμούς

Οι γυναικολογικές λοιμώξεις οδηγούν συχνά σε φλεγμονές των έσω και έξω γεννητικών οργάνων. Πολλές φορές επαναλαμβάνονται, ταλαιπωρώντας τις ασθενείς. Αρκετές φορές ανακαλύπτονται τυχαία στα πλαίσια εξετάσεων.

Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να αναζητήσει έγκαιρα την βοήθεια του γιατρού για να αποτραπούν περαιτέρω επιπλοκές.

ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ

Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης 

αντιμετωπίζουμε κάθε ζευγάρι και κάθε γυναίκα ξεχωριστά. 

Πρώτο μέλημα του γιατρού είναι να σας κατευθύνει σωστά για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί άμεσα ο λόγος της υπογονιμότητας και να δωθεί η κατάλληλη θεραπεία.

ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ

Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης 

αντιμετωπίζουμε κάθε ζευγάρι και κάθε γυναίκα ξεχωριστά. 

Πρώτο μέλημα του γιατρού είναι να σας κατευθύνει σωστά για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί άμεσα ο λόγος της υπογονιμότητας και να δωθεί η κατάλληλη θεραπεία.

ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ

Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης 

αντιμετωπίζουμε κάθε ζευγάρι και κάθε γυναίκα ξεχωριστά. 

Πρώτο μέλημα του γιατρού είναι να σας κατευθύνει σωστά για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να εντοπιστεί άμεσα ο λόγος της υπογονιμότητας και να δωθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ

Είναι ο άνθρωπος που θα προσφέρει θεραπευτικές λύσεις σεβόμενος πάντα τους χρόνους, την προσπάθεια και τα έξοδα που πρέπει να κάνει το ζευγάρι.

 

Εφόσον αντιμετωπίσουμε την αιτία της υπογονιμότητας, ο γιατρός πάντοτε σε συνεννόηση μαζί σας θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι κατάλληλη για εσάς.

 

Επειδή κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, διαφέρει και η θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει.

Έτσι, η θεραπεία μπορεί να είναι συντηρητική με λήψη φαρμακευτικής αγωγής και παρακολούθηση ή επεμβατική.

Να τονίσουμε πως στο κέντρο μας, επιλέγονται ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, οι οποίες ελαχιστοποιούν τον μετεγχειρητικό πόνο, μειώνουν τον χρόνο νοσηλείας και επιτρέπουν στη γυναίκα να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά της.

 

MALE INFERTILITY

Ανδρικής αιτιολογίας υπογονιμότητα

 Η ανδρική υπογονιμότητα οφείλεται σε παράγοντες που επηρεάζουν το σπέρμα.

Πρόκειται για προβλήματα ποσότητας, μορφολογίας και κινητικότητας των σπερματοζωαρίων, καθώς και προβλήματα εκσπερμάτισης.

Αιτίες που μπορεί να μειώσουν την ανδρική γονιμότητα είναι:

 

Μηχανικοί παράγοντες (όπως τραύματα ή εγχειρήσεις στην περιοχή)

Τραύματα, εγχειρήσεις στην περιοχή του προστάτη ή τοων όρχεων, της ουρήθρας, η συστροφή των όρχεων, τραύμα στον σπερματικό πόρο μπορεί να προκαλέσουν ανδρική υπογονιμότητα.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως η έκθεση σε ακτινοβολία, η αυξημένη θερμοκρασία)

Η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, ακτινοβολία, τοξικές ουσίες, η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, καπνού κτλ συνδέονται με προβλήματα υπογονιμότητας.

Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών

Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και των αριθμό των σπερματοζωαρίων. Οι πολύ συχνές επαφές σχετίζονται με μείωση του όγκου του σπέρματος, ενώ η μεγάλη αποχή με μείωση της κινητικότητας.

Το Στρες

Το ψυχολογικό στρες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ενδροκρινολογικές Διαταραχές

Οι ενδοκρινικές διαταραχές ευθύνονται για το 3-6% των προβλημάτων ανδρικής υπογονιμότητας. Οι αδένες που συνδέονται είναι ο υποθάλαμος, η υπόφυση, το πάγκρεας, τα επινεφρίδια και ο θυρεοειδής αδένας.

Γενετικές Ανωμαλίες

Η ολική ή μερική απόφραξη του γεννητικού συστήματος θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μιας συγγενούς ανωμαλίας (η οποία παρουσιάζεται κατά την γέννηση) ή συνέπεια γενετικής προδιάθεσης.

Ανασολογικοί Παράγοντες

Σύμφωνα με μελέτες σε ένα ποσοστό 10% των υπογόνιμων ανδρών εκδηλώνονται αντισώματα ενάντια στα σπερματοζωάρια. Οι λόγοι αυτού του φαινομένου δεν έχουν διευκρινηστεί.

Φλεγμονές από χλαμύδια ή Γονόρροια

Οι φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος. Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μέσω φαρμακευτικής αγωγής.

Ανατομικοί Παράγοντες (όπως η κρυψορχία, η κιρσοκήλη)

Η κρυψορχία, συγγενείς ανωμαλίες, η κιρσοκήλη και άλλα αντομικά προβλήματα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην σπερματογένεση.

Στο κέντρο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης μέσα από ένα κύκλο εξετάσεων θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε το πρόβλημα για να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Η σημαντικότερη εξέταση είναι το σπερμοδιάγραμμα που θα μας δείξει με ακρίβεια το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνδρας.

Στο κΕντρο ΥποβοηθοΥμενης ΑναπαραγωγΗς ΝΙκος ΓεωργογιΑννης εΙμαστε στο πλευρΟ σας για να κΑνουμε πραγματικΟτητα το Ονειρο απΟκτησης ενΟς παιδιοΥ

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Γι’ αυτό και πιστεύουμε πως κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα πρέπει να λάβει την κατάλληλη βοήθεια και στήριξη για να τα καταφέρει.

Ερχόμενη σε εμάς πρέπει να γνωρίζετε πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σας στηρίξουμε στο ταξίδι της μητρότητας.

Το νοσηλευτικό μας προσωπικό θα αναλάβει να βρει τον κάταλληλο δότη από τράπεζα σπέρματος, ο οποίος θα πληρεί τις προδιαγραφές που έχετε θέσει (χρώμα ματιών-μαλλιών, μορφωτικό επίπεδο, ιθαγένεια).

 

Μαζί θα προχωρήσουμε βήμα βήμα μέχρι να κρατήσετε στα χέρια σας ένας υγιές μωράκι.

Μονογονεϊκή οικογένεια

Παρένθετη Μητέρα

Διαφορετική κατηγορία αποτελούν τα ζευγάρια που οδηγούνται για ιατρικούς ή άλλους λόγους στην απόκτηση ενός παιδιού με παράνθετη μητέρα. Και σε αυτή την περίπτωση το κέντρο μας μπορεί να σας βοηθήσει. Είτε έχετε βρει την γυναίκα που θα κυοφορήσει το παιδί, είτε θέλετε βοήθεια και σε αυτό το κομμάτι, το νοσηλευτικό προσωπικό και ο γιατρός είναι στη διάθεσή σας.

Να σημειώσουμε πως το κέντρο μας έχει τους κατάλληλους συνεργάτες που ειδικεύονται στο κομμάτι του νομικού πλαισίου, για να νιώθετε απόλυτα ασφαλείς στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Γνωρίζουμε πως όλη αυτή η διαδικασία επηρεάζει σημαντικά και την ψυχολογία σας. Αναλαμβάνουμε να σας στηρίξουμε και εδώ.

Η ομάδα μας απαρτίζεται και από ψυχολόγους που μπορούν να σας προσφέρουν την βοήθειά τους.

Στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης παρέχεται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσίων

Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Όταν μια γυναίκα πλησιάζει τα 35 έτη και ενώ επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, κρίνει πως δεν έχει έρθει ακόμη η κατάλληλη στιγμή, έχει την επιλογή να προχωρήσει σε κρυοσυντήρη ωαρίων. Με αυτό τον τρόπο αυξάνει έως και 20% τις πιθανότητες να καταφέρει να μείνει έγκυος αν χρησιμοποιήσει αυτά τα ωάρια μετά τα 40 έτη.

Καλλιέργεια και Κατάψυξη Βλαστοκύστης

Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξης του εμβρύου που προκύπτει μετά από 5-6 μέρες καλλιέργειας. Αποτελεί ουσιαστικά δείγμα ομαλής εξέλιξης του εμβρύου και διπλασιάζει τις πιθανότητες εμφύτευσης. Η κατάψυξη βλαστοκύστης μας δίνει τη δυνατότητα χρήσης της όταν θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης ακόμη και κάποια χρόνια αργότερα.

Διερεύνηση Ζεύγους με Στίγμα Μεσογειακής Αναιμίας

Όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν στίγμα μεσογειακής αναιμίας, τότε προχωράμε σε προεμφυτευτικό έλεγχο των εμβρύων που προκύπτουν με βιοψία ενός κυττάρου, ώστε να προχωρήσουμε στην εμβρυομεταφορά μόνο των υγιών εμβρύων.

Υαλοποίηση

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και βελτιωμένη τεχνική κρυοσυντήρησης εμβρύων που εφαρμόζεται όταν δημιουργούνται πλεονάζοντα έμβρυα κατά τον κύκλο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς και στην περιπτώση που δεν πραγματοποιείται εμβρυομεταφορά στον ίδιο κύκλο. Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται τα ποσοστά επιβίωσης των εμβρύων.

Μικρογονιμοποίηση Ωαρίων

Πρόκειται για μια μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης που δίνει την δυνατότητα τεκνοποίησης σε ζευγάρια όπου ο άνδρας έχει ελάχιστα σπερματοζωάρια ή έχει σπερματοζωάρια χωρίς κινητικότητα. 

Υποβοηθούμενη Εκκόλαψη Εμβρύων

Αποτελεί μια αναπαραγωγική διαδικασία η οποία αυξάνει τα ποσοστά εμφύτευσης του εμβρύου στη μήτρα. Επιλέγεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν για παράδειγμα η γυναίκα είναι άνω των 37 ετών ή όταν έχουν γίνει ένας ή περισσότεροι αποτυχημένοι κύκλοι εξωσωματικής.

Αν παρομοιάζετε τον εαυτό σας με ένα σφουγγάρι… γνώσεων, τότε τα παρακάτω σας ενδιαφέρουν! 

Αξιολόγηση Γεωργογιάννη Νικόλαου γυναικολόγου

Είναι μεγάλη μου χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να πω μερικά λόγια για την εμπειρία που μου προσέφερε ο κ. Γεωργογιάννης και η μαία του Μαρία. Γνωρίζοντας το γιατρό μέσω της επαγγελματικής μου ιδιότητας πριν δύο χρόνια, ήμουν βέβαιη ότι έχω βρει τον άνθρωπο που θα...

Ευχαριστήρια μηνύματα

Φαίη Με κάνατε την πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ! Διαβάστε ΠερισσότεραΒανέσα Ευχαριστώ θερμά τον κύριο Νίκο και την Μαρία για όσα έκαναν για εμένα. Με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Η ομορφότερη αίσθηση του κόσμου είναι να κρατάς...

Αν ενδιαφέρεστε να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τον κύριο Γεωργογιάννη παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας.

Αφήστε μας το Όνομα, Επώνυμο, το Tηλέφωνο και το Email σας.

Εκπόσωπος από την ομάδα του κυρίου Γεωργογιάννη θα επικοινωνήσει το συντομότερο δυνατό μαζί σας.

GDPR

3 + 14 =

Θα θέλατε να προγραμματίσουμε μια συνάντηση με το ιατρό;