MAN

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αν εχουν περασει πανω απο 12 μηνεσ τακτικων σεξουαλικων επαφων και δεν εχει επιτευχθει εγκυμοσυνη πρεπει να επισκεφθειΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ εναν ειδικο

Γράψτε μας το όνομα σας, τον αριθμό του τηλεφώνου σας και το email σας και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας άμεσα!


  Η δημιουργΙα οικογΕνειας αποτελεΙ δικαΙωμα κΑθε ζευγαριοΥ

  Όταν όμως μετά από ένα διάστημα 12 μηνών τακτικών σεξουαλικών επαφών χωρίς προφυλάξεις, δεν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή εγκυμοσύνη, αρχίζουν να εμφανίζονται ερωτήματα στο μυαλό και των δυο συντρόφων: ‘’Φταίω εγώ;’’, ‘’Μήπως ευθύνεται το άγχος;’’, ‘’Θα τα καταφέρουμε;’’

  Συνήθως πρώτα εξετάζεται η γυναίκα. Η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο γιατρό είναι απαραίτητη. Μέσα από έναν κύκλο εξετάσεων θα διαπιστωθεί τυχόν πρόβλημα και ανάλογα θα δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

  ειναι μια απλη εξεταση

  Παράλληλα είναι καλό να εξετάζεται και ο άνδρας

  Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η είδηση ότι υπάρχει πρόβλημα υπογονιμότητας, επηρεάζει βαθιά τους άνδρες. 

  40% Ευθύνη στον Άνδρα

  πως πρεπει να συμπεριφερθω;

  Καποιοι ανδρεσ θυμωνουν και ειναι αρνητικοι, καποιοι κλεινονται στον εαυτο τους και προσπαθουν να διαχειριστουν μονοι τους τα συναισθηματα τους, ενω αλλοι βιωνουν ενα αισθημα μεγαλης απωλειας

  Στις μέρες μας η υπογονιμότητα δεν αποτελεί ένα θέμα ταμπού για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε. Παρότι έχετε κάθε δικαίωμα να βιώνετε την κατάσταση με τον δικό σας τρόπο, πρέπει να θυμάστε πως για να δοθεί λύση, θα πρέπει να βγάλετε στην επιφάνεια την δύναμη που κρύβετε μέσα σας.

  ΣΤΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ

  Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Γεωργογιάννης 

  αντιμετωπίζουμε κάθε ζευγάρι και κάθε άνδρα ξεχωριστά. 

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανδρική υπογονιμότητα σε ένα Video!

  Στόχος μας είναι να δείτε πως η υπογονιμότητα είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει το ζευγάρι από κοινού και δεν αφορά μόνο τον έναν από τους δύο.

  μαζι θα βαδισουμε στο δρομο που θα σας οδηγησει στη δημιουργια μιας ομορφης οικογενειας

  Η ομάδα μας θα σας εξηγήσει λεπτομερώς όλες τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν και με βάση τα αποτελέσματα θα σας προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία.

  ποιοσ φταιει πιο πολυ;

  Θα πρέπει να γνωρίζετε πως για την υπογονιμότητα μπορεί να ευθύνεται κατά 40% ο γυναικείος παράγοντας, κατά 20% τόσο ο ανδρικός όσο και ο γυναικείος και κατά 40% ο ανδρικός παράγοντας.

  σωστη δομη, μορφη και ικανοτητα μετακινησης προς τα εμπρος

  Για να μπορέσει να επιτευχθεί εγκυμοσύνη το σπέρμα θα πρέπει αρχικά να διοχετευτεί στον κόλπο, στη συνέχεια να φτάσει στην κοιλότητα της μήτρας και τελικά να έρθει σε επαφή και να γονιμοποιήσει το ωάριο. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι το σπέρμα να έχει σωστή δομή, μορφή και ικανότητα μετακίνησης προς τα εμπρός. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει και να γονιμοποιήσει το ωάριο. 

  υπογονιμοι ανδρες

  Οι υπογόνιμοι άνδρες εμφανίζουν:
  1. Μειωμένη παραγωγή σπέρματος
  2. Μειωμένη λειτουργικότητα σπέρματος
  3. Χαμηλή κινητικότητα

  Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.

  Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15-20 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Σε περιπτώσεις που η συγκέντρωση τους δεν ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια υπάρχει πρόβλημα γονιμότητας.

  Testimonials

  Στην αρχή ήταν κάπως δύσκολο να πάρω την απόφαση. Αλλά τελικά όλα είναι μια ιδέα. Σκέψου ότι εμείς ως άνδρες το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μια απλή εξέταση χωρίς πόνο. Προχωρήστε όπως θα σας πει ο ιατρός. Όλα θα πάνε καλά!

  Βασίλειος Χ.

  Αντιλαμβάνομαι πως για κάποιον μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνει. Και εγώ σκεφτόμουν πως θα ένιωθα όταν θα πήγαινα σε αυτό το μέρος όπου ο άλλος θα ήξερε τι πήγα να κάνω. Δεν πέρασα καλά. Και όχι επειδή ο χώρος δεν ήταν καλός ή επειδή οι άνθρωποι εκεί μου φέρθηκαν άσχημα. Κυρίως επειδή ήξεραν τι θα κάνω κατά την διάρκεια της εξέτασης. Αυτό που μέτρησε πιο πολύ ήταν η θέληση μου για ένα παιδί. Αυτό! Τίποτε άλλο!

  Βασίλειος Ρ.

  simple

  ψεκαστε.σκουπιστε.τελειωσατε

  σπερμοδιαγραμμα

  Ο γιατρός θα ξεκινήσει με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού του άνδρα. Στη συνέχεια θα συζητήσετε για τυχόν τραυματισμούς κατά την παιδική ηλικία, λοιμώξεις ή χειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κτλ. Σειρά έχει η κλινική εξέταση, ενώ συστήνεται και η πραγματοποίηση ενός σπερμοδιαγράμματος.

  Για να ειναι αξιοπιστα τα αποτελεσματα ο ανδρας

  Θα πρέπει να έχει κάνει αποχή από τις σεξουαλικές επαφές 2-4 ημέρες πριν την εξέταση
  Δεν θα πρέπει να έχει εκδηλώσει υψηλό πυρετό τους τρεις τελευταίους μήνες
  Δεν θα πρέπει να λαμβάνει φαρμακευτικά σκευάσματα που επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος

  τελικα θα ανακαλυψουμε το προβλημα

  Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μπορέσουμε να δούμε αν ο άνδρας πάσχει από ασπερμία, αζωοσπερμία, ολιγοσπερμία, ασθενοσπερμία, τερατοσπερμία, νεκροσπερμία.

  Ο γιατρός μπορεί να ζητήσει να γίνει και ένα υπερηχογράφημα οσχέου. Μέσω αυτής της εξέτασης εντοπίζονται προβλήματα όπως η κιρσοκήλη και οι όγκοι, που μπορεί να μπλοκάρουν τους σπερματικούς πόρους.

  Νικόλαος Γεωργογιάννης

  Μαιευτήρας Γυναικολόγος – Ιατρός Αναπαραγωγής

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  Τόπος γέννησης : Πειραιάς.
  Τόπος καταγωγής: Μάνη Λακωνίας.
  Τόπος κατοικίας: Πειραιάς.
  Διεύθυνση Ιατρείου: Τσαμαδού & Πραξιτέλους 121, Πειραιάς, 18535, Πειραιάς
  Τηλέφωνο ιατρείου : 210 41 90 301
  Κινητό τηλέφωνο: 6932560070
  E-mail: ngeorgog@yahoo.gr

  Στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Γεωργογιάννης Νίκος θα δούμε μαζί τα αποτελέσματα και ανάλογα με την αιτία, την ηλικία του άνδρα και το διάστημα που έχει αυτό το πρόβλημα, θα προχωρήσουμε με την θεραπεία.

  Γνωρίζουμε πως οι εξετάσεις που γίνονται στα πλαίσια διερεύνησης της υπογονιμότητας, είναι άβολες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας να προχωρήσετε.

   

  Είναι καλό να γνωρίζετε πως στη χώρα μας υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα στα οποία γίνονται εξετάσεις όπως το σπερμοδιάγραμμα. Ακολουθούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τη λήψη σπέρματος, ώστε ο εξεταζόμενος να μπορέσει να νιώσει όσο γίνεται πιο άνετα. Όρισμένα κέντρα επιτρέπουν και την παρουσία της συζύγου, εφοσόν τηρηθούν οι υγιεινομικοί κανόνες.